Виноград Шардоне - технічний сорт пізнього дозрівання. Від розпускання бруньок до досягнення технічної зрілості ягід проходить 138-140 днів. Виноград Шардоне легко росте і дозріває.
Пагони добре дозрівають на 90%, коричневого кольору, вузли майже не виділяються. Квітки цього сорту двополі. Грони циліндро-конічної форми, середньої величини, важать до 200 грамів, розсипчасті, з середньою змінною щільністю.
Ягоди круглої і слабко овальної форми, середньої величини, досягають у діаметрі 12-16 міліметрів, забарвлені у красивий зеленувато-білий колір з золотистим відтінком на сонячному боці, покриті восковим нальотом і дрібними коричневими плямами. Шкірка тонка і міцна. М'якоть соковита, з приємним сортовим ароматом. В одній ягоді нараховується 2-3 насінини.
Шардоне може пахнути яблуками, лимонами, персиками або тропічними фруктами. Проте його власний букет настільки делікатний, що додавання інших сортів може змінити його до невпізнаваності. Цукриність соку складає 18-22,9 г/100 мл, кислотність - 11,6-8,2 г/л.
З винограду Шардоне готують високоякісне біле столове вино з фруктовими відтінками (яблуко, лимон, цитрусові). Витримка в дубових бочках надає винам з Шардоне відтінків ванілі, "диму", дуба. Використовують його як сорт-удосконалювача для виробництва шампанських виноматеріалів. Чистосортні шампанські виноматеріали мають тонкий букет, легкий, свіжий і дуже гармонійний смак.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Виноград |
Сорт/Гібрид | Шардоне |
Тип продукції | Саджанці |
Життєва форма | Плодові чагарники |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 100 ₴