Чорна смородина Чорна перлина - сорт, який містить максимальну кількість пектину та 180 мг аскорбінової кислоти на 100 г продукту, що є найбільш значимим показником серед інших сортів. Його основні переваги - чудова транспортабельність, універсальність застосування, морозостійкість до -34 градусів, стійкість до антракнозу, брунькового кліща і махровості.
Кущ середньорослий, розлогий, до 130 см заввишки. Гілки дерев'янисті, малооблистені, нахилені вниз. Урожай смородини збирають у середині липня, до 4 кг з куща.
Ягоди чорні, блискучі, вагою від 1,5 до 3 г, кисло-солодкий класичний смак, сухий відрив ягід, дегустаційна оцінка - 4,3 з 5. Високий вміст пектину дозволяє робити з ягід різні желе та густі варення, плоди також зручно заморожувати на зиму.
Найкраще місце для посадки - сонячний ділянка з пухким ґрунтом без застою води в прикореневій зоні, удобрюють весною, відстань між кущами у ряду - від 180 см, між рядами залишають 2 метри.
- Ціна: 40 ₴