Пізній сорт червоної смородини української селекції був отриманий в Україні шляхом схрещування сортів Джонкер ван Тетс і Роте Шпетлезе. Збір врожаю з третьої декади серпня.
Кущ міцнорослий, середньорозкидистий із міцними пагонами до 1,2 метра. Суцвіття середньої довжини, щільні, до 10 см у довжину.
Ягоди круглої форми, інтенсивно-червоного кольору, блискучі, великі, окремий плід важить 0,6-1 грам, однорідні, з сухим відривом та одночасним дозріванням. Шкірка міцна та еластична. Смак дуже хороший, кисло-солодкий, десертний.
Важливо відзначити високу зимостійкість і стійкість до посух даної смородини. Також сорт має високий рівень стійкості до грибкових захворювань. Ягоди використовуються у свіжому вигляді та для різноманітних видів консервації.
- Ціна: 50 ₴