Виноград Ла Креснт (Сен Пепін x Свенсон 6-8-25 (V. riparia x Мускат гамбургський))
[Університет штата Міннесота, США]. Синонім: MN 1166. Захищений патентом.
Ла Креснт - білостиглий сорт винограду середнього - пізнього терміну дозрівання. Дозріває в кінці вересня або на початку жовтня. Врожайність помірна.
Грони середні, середньої щільності. Ягоди круглі, білі з підтоном під час дозрівання, дрібні, вагою 1,5 грама. Кислотність відчутна. Середній вміст цукру - 24,5% (від 22,6% до 27,6%), pH в середньому 3,00 (від 2,63 до 3,15). Гронам можна довго висіти на кущах, при цьому не спостерігається тріщини і загнивання навіть в умовах високої вологості. Сорт винограду стійкий до оїдіуму та чорної гнилі, має підвищену стійкість до мільдью та листкової форми філоксери.
Зимостійкість Ла Креснт дуже висока. Зазвичай використовується для виробництва напівсолодких та купажних вин високої якості. Біле вино з виразним ароматом абрикосів, цитрусових та ананаса.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Виноград |
Сорт/Гібрид | Ла Креснт |
Тип продукції | Саджанці |
Життєва форма | Плодові чагарники |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 120 ₴