Глід Збігнев. Сорт ягідного чагарнику глоду раннього терміну дозрівання. Вирізняється коричневими пагонами з колючками завдовжки до 5 см. Листя великі, знизу опушені. Плоди кулясті, діаметром приблизно 2 см. Яскраво-червоне забарвлення, зі світлими точками, масою до 5 г. М'якоть соковите, кислувато-солодке, чудового смаку. З однієї рослини можна зібрати від 15 до 25 кілограмів плодів. Глід вирізняється зимостійкістю, крім того, він добре переносить спеку. Глід — дуже світлолюбство. У затінених місцях його зріст і врожайність буде помітно знижена. Достиглі плоди у свіжому вигляді м'які, мудристі та смачні, за лікувальною цінністю мало поступаються шипшини. У плодах глоду від 4 до 11 відсотків цукрів, переважно фруктоза, невелика кількість глюкози та сахарози. З органічних кислот переважає яблучна. Є також невелика кількість бурштинової та лимонної. Пектинових речовин у плодах глоду, більше, ніж у плодах аличі та лимона, майже 1,5%. Кількість дубильних і фарбувальних речовин досягає 1,8%. У плодах міститься багато аскорбінової кислоти та вітаміну Р. Деякі типи глоду за вмістом каротину не поступаються моркви та шипшини.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Життєва форма | Плодові дерева |
Тип продукції | Саджанці |
Інформація для замовлення
- Ціна: 125 ₴